050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Welkom op de website van het Hartcentrum Brugge-Oostende

Op deze pagina vindt u alle informatie die u als patiënt nodig heeft.
Naast praktische info over bereikbaarheid, parking en consultaties vindt u ook heel wat heldere uitleg over hartziekten, behandelingen en operaties.

Hoe kunt u zich voorbereiden op uw ziekenhuisopname?

Wanneer u een onderzoek of operatie moet ondergaan, stelt u zich natuurlijk enkele vragen. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, bundelden wij heel wat praktische informatie over het verloop van een ziekenhuisopname in het AZ Sint-Jan.

Het team van het Hartcentrum

Achter het Hartcentrum schuilt een gemotiveerd team van specialisten. Gedreven door hun passie voor cardiologie, gaan zij elke dag 100% voor uw herstel.

Waarvoor kunt u terecht bij het Hartcentrum?

Na uitgebreid onderzoek, kunt u zich in het Hartcentrum laten behandelen voor talloze hartziekten en –aandoeningen. In het Hartcentrum zijn wij gespecialiseerd in zowel medicinale cardiologische behandelingen als percutane interventies en chirurgische ingrepen.

Het Hartcentrum Brugge-Oostende gaat 100% voor de allerbeste cardiale zorg. Om u zo goed mogelijk te informeren, bundelden wij heel wat praktische en nuttige info voor patiënten op deze pagina. Hier komt u meer te weten over de meest voorkomende hartziekten en hun symptomen, maar ook over de onderzoeken waarvoor u in het Hartcentrum Brugge terechtkunt.

Wijst cardiologisch onderzoek uit dat u een behandeling moet starten of een operatie moet ondergaan? Op de pagina’s cardiologie en hartheelkunde vindt u heel wat informatie over het verloop van de ingrepen. Uiteraard kunt u al deze zaken ook met uw arts bespreken tijdens de raadpleging.

Onze expertise voor uw herstel

Als patiënt rekent u op uw arts voor de juiste diagnose en adequate behandeling. En dat mag, zeker in het Hartcentrum. Sinds 2017 is er in AZ Sint-Jan een nieuwe, gemeenschappelijke infrastructuur die voldoet aan de modernste eisen: polikliniek, cath-lab, hartchirurgische operatiezalen… Daarenboven wordt stevig ingezet op de selectie van de meest geschikte, complementaire specialisten.

Samen staan we sterker!

Als het gaat om uw behandeling, gaan wij niet over één nacht ijs. Met het oog op innovatie en uitstekende (na)zorg werd het Hartcentrum opgericht. Centraal hierbij staat overleg, waarvoor ons team 2 à 3 keer per week samenkomt. Conform de Europese aanbevelingen worden alle coronaire hoofdstam- en 3-taksziekten, ernstige klepproblemen, structurele interventies (hartoorsluitingen, percutane interventies, etc.) of complexe hartfalen steeds voorgelegd ter advies.